Izvor: Njuz.net, 02.Jun.2023, 17:12

Vlada donela odluku o ukidanju osnovnih i srednjih škola

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 2. jun 2023, (Njuz) – Vlada Srbije donela je odluku o hitnom ukidanju osnovnih i srednjih škola kako bi se izbegle tragedije poput onih koje su se desile u OŠ “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu. U saopštenju Vlade stoji da odluka stupa na snagu odmah i da će tokom leta svi školski objekti biti srušeni ili će dobiti novu namenu.
– U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, a škole to očigledno nisu. Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << toga je doneta odluka da ih u potpunosti ukinemo kako bismo zaštitili decu od svega negativnog što osnovno i srednje obrazovanje nosi sa sobom – izjavila je ovim povodom premijerka Ana Brnabić.
– Ministarstvo obrazovanja već radi na rasporedu rušenja škola, kao i pronalasku novih namena za one škole koje neće biti srušene. Ideja je da se na mestu škola koje se nalaze na atraktivnijim lokacijama naprave stambeni objekti ili tržni centri, dok one koje su na manje atraktivnim lokacijama mogu da se preurede u lokale za izdavanje. Što se prosvetnih radnika tiče niko od njih neće ostati bez primanja jer će svima biti ponuđeno da učestvuju u rušenju škola u kojima su radili – objasnila je predsednica Vlade.
Premijerka je istakla da ovaj potez Vlade ne znači potpuno ukidanje obrazovanja u Srbiji.
-Svi građani koji ipak, uprkos svemu, žele da steknu neko obrazovanje imaće, kao i do sada, mogućnost da kupe diplomu po izboru – objasnila je Brnabićeva.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.