Vlada Srbije uz Stros-Kana dobija i Silvija Berluskonija na poklon

Izvor: Njuz.net, 08.Sep.2013, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije uz Stros-Kana dobija i Silvija Berluskonija na poklon

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBivši italijanski premijer ima dosta iskustva u različitim oblastima

BEOGRAD, 8. septembar 2013, (Njuz) – Vlada Srbije dovešće bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana na mesto savetnika po ceni manjoj za trećinu od prvobitne, a uz Kana Srbija će potpuno besplatno dobiti i bivšeg premijera Italije Silvija Berluskonija, saznaje Njuz u Vladi Srbije.
Iako u vrhu vlasti odbijaju da obelodane o kojim je tačno ciframa reč, stručna javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << se slaže da je napravljen dobar posao i da je Srbija u ovom aranžmanu prošla veoma dobro.
- Kada uspeš da spustiš cenu nekome ko je bio direktor MMF-a, institucije poznate po tvrdim pregovaračima, to je već uspeh samo po sebi, bez obzira kolika je cifra u pitanju. To ukazuje da su se u Vladi Srbije najzad iskristalisali kadrovi koji će ponekad moći da ispregovaraju nešto i u našu korist – ocenjuje analitičar Radomir Trifunović.
Na pitanje kako vidi buduću ulogu Silvija Berluskonija, Trifunović ocenjuje da italijanski magnat ima dosta iskustva u mnogim oblastima i da bi mogao biti angažovan na različitim poslovima.
- Berluskoni bi u vladi mogao da bude organizator prijema, zabava i sličnih dešavanja jer je tokom svoje karijere pokazao da ima sluha za potrebe modernih lidera koji su danas gosti na takvim događajima. Jako veliki doprinos Bersluskoni bi mogao da pruži i u upravljanju Javnim servisom, s obzirom da ima vrlo bogato iskustvo sa medijima. U tom smislu, Berluskoni bi verovatno mogao biti iskorišćen i više nego Stros-Kan, čiji će angažman biti vezan uglavnom za finansije i eventualno za savetovanje o sprečavanju mobinga na radnom mestu – zaključio je Trifunović.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.