Vlada Srbije tražila mišljenje ekstremista o održavanju Folklornih susreta u Blacu

Izvor: Njuz.net, 03.Okt.2012, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije tražila mišljenje ekstremista o održavanju Folklornih susreta u Blacu

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Ekstremisti će narednih dana izneti svoj stav o održavanju manifestacije u Blacu

BLACE, 3. oktobar 2012, (Njuz) – Vlada Srbije zatražila je danas mišljenje od ekstremističkih navijačkih grupa o održavanju manifestacije „Folklorni susreti“, koja treba da bude održana sledeće nedelje u Blacu.

Vlada Srbije uputila je grupama „Ludaci“ i „Dobri hrišćanski momci“, ali i organizaciji „Pokrov“ zahtev da analiziraju sve aspekte održavanja pomenute >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << manifestacije i daju svoje stručno mišljenje kako bi Vlada lakše mogla da donese odluku da li treba da dozvoli održavanje „Folklornih susreta“.
- Mišljenje ovih grupa je za Vladu Srbije bilo vrlo relevantno i od velike koristi prilikom donošenja odluka. S obzirom na to da će na ovim susretima biti različite folklorne ekipe, između ostalih i iz Albanije, Hrvatske, Turske i drugih zemalja, vrlo je važno da znamo da li njihovi nastupi nečim ne narušavaju srpsku tradiciju i hrišćanske i porodične vrednosti. Od „Ludaka“, koji će biti koordinatori kontrole, očekujemo da detalno analiziraju svaki pokret, narodnu nošnju svake ekipe i životne stavove njihovih članova. Na osnovu rezultata analiza, Vlada Srbije će doneti konačnu odluku o održavanju – rekli su Njuzu u Vladi.
Miki Dijabola, glavni analitičar „Ludaka“, u izjavi za Njuz kaže da zahtev Vlade Srbije još nije stigao na njihovu adresu, ali da su oni svakako spremni za „taj opsežan posao“.
- Upravo smo završili sa analiziranjem jedne likovne izložbe u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Brusu i ta izložba će morati da bude zabranjena zbog jedne slike na kojoj su nacrtana dva zagrljena muškarca. Iako autor L.V. iz VI3 tvrdi da je na crtežu predstavljeno drugarstvo, nismo ništa smeli da prepustimo slučaju jer je to neko mogao da protumači potpuno pogrešno. Očekujemo zahtev vlade i odmah ćemo se zaputiti u Blace – rekao je Dijabola za Njuz.
Prema njegovim rečima, folklorne grupe su specifične i teške za analizu jer mnoge od njih koriste subliminalne poruke u svojim nastupima i pokretima, ali će ospežna analiza svakako pokazati da li ova manifetacija treba biti održana ili ne.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.