Izvor: Njuz.net, 10.Apr.2020, 14:53

Vlada Srbije razmatra da građanima zabrani kretanje iz jedne sobe u drugu

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 10. april 2020, (Njuz) – Vlada Srbije razmišlja da u narednim danima uvede potpunu zabranu kretanja građana iz jedne sobe u drugu, saznaje Njuz.
Ova mera bi, kako kažu u Vladi, trebalo da još više umanji mobilnost građana, a samim tim i prenošenje korona virusa.
Ograničenje kretanja iz sobe u sobu biće uvedeno ukoliko građani nastave da se kreću po svojim stanovima bezobzirno kao do sada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net <<
– Kretanje između različitih prostorija je previše frekventno i mora da se smanji. Ako ova mera bude uvedena, svaki ukućanin će dobiti svoju prostoriju, a ako ukućana ima više nego prostorija, u tom slučaju će više ukućana moći da bude u jednoj prostoriji, ali moraju da budu strateški raspoređeni po ćoškovima, na udaljenosti od najmanje dva metra – objasnio je Njuzu izvor iz Vlade Srbije.
Prema njegovim rečima, kontrola građana tokom primene ove mere biće vrlo rigorozna.
– U svakom stanu biće raspoređen po jedan policajac koji će kontrolisati kretanje ukućana. Stanari moraju za policajca da obezbede jedan slobodan ćošak i stolicu za sedenje, dok će mu MUP obezbediti maske, asepsol i alkohol za korišećenje tokom dežurstva – objasnili su nam u Vladi.
Na naše pitanje da li postoje izuzeci kada će ukućani moći da prelaze iz jednu u drugu prostoriju, naš sagovornik kaže da će ukućani moži da odu u toalet, ali bi u tom slučaju osoba koja je smeštena u tu prostoriju morala da se premesti negde drugde za vreme korišćenja toaleta. Takođe, međusobno približavanje ukućana nije dozvoljeno ni pod kojim uslovima.
– Svaki fizički kontakt je strogo zabranjen, što se odnosi i na seks. Jedino što je dozvoljeno je bezkontaktna varijanta tantričkog seksa i to sa udaljenosti od bar dva metra. Ukoliko ukućani budu želeli da ga upražnjavaju, moraće najmanje 24 sata pre samog čina da pisanim putem traže dozvolu od policajca koji je nadležan za njihov stan – zaključili su u Vladi Srbije.
Nenad Milosavljević
The post Vlada Srbije razmatra da građanima zabrani kretanje iz jedne sobe u drugu appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.