Orban produžava restriktivne mere na neodređeno vreme

Izvor: B92, 09.Apr.2020, 17:42

Orban produžava restriktivne mere na neodređeno vreme

Mađarski premijer Viktor Orban saopštio je da vlada na neodređeno vreme produžava ograničenja kretanja uvedena pre dve nedelje u borbi protiv koronavirusa.

Prema merama uvedenim prošlog meseca, mađarskim građanima je dozvoljeno da izlaze iz kuća samo radi odlaska na posao ili za osnovne potrebe.

Mere je trebalo da budu na snazi do 11. aprila.

Orban je rekao da će se efikasnost mera preispitivati svake nedelje, pre nego što se bude odlučivalo o njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << statusu, prenosi MTI.

Dodao je da će gradonačelnici imati specijalna ovlašćenja da uvedu sopstvene restrikcije u svojim zajednicama tokom uskršnjih praznika.

On je istakao da svi izveštaji govore o tome da su dosadašnje mere bile efikasne u usporavanju širenja koronavirusa.

Orban je apelovao na građane da poštuju ograničenja, izbegavaju okupljanja i održavaju bezbednu distancu na javnim mestima, kao i da brinu o starijima.

"Prihvatimo da će ovaj Uskrs biti drugačiji od onog na šta smo navikli", rekao je Orban i pozvao Mađare da brinu jedni o drugima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska vlada produžila restrikcije na neodređeno vreme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020

Mađarski premijer Viktor Orban saopštio je danas da vlada na neodređeno vreme produžava ograničenja kretanja uvedena pre dve nedelje u borbi protiv korona virusa...Prema merama uvedenim prošlog meseca, mađarskim građanima je dozvoljeno da izlaze iz kuća samo radi odlaska na posao ili za osnovne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.