Vlada Srbije 2013. proglasila godinom rekonstrukcije Vlade

Izvor: Njuz.net, 30.Jul.2013, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije 2013. proglasila godinom rekonstrukcije Vlade

Napomena: Ova vest je šaljive prirode


Uskoro otvaranje i Kancelarije za rekonstrukciju Vlade



BEOGRAD, 30. jul 2013, (Njuz) – Vlada Srbije odlučila je da 2013. godinu proglasi godinom rekonstrukcije Vlade, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.
U tu svrhu biće formirana i Kancelarija za rekonstrukciju Vlade Srbije koja će imati za cilj da osmisli kako će rekonstrukcija biti nastavljena i kako će još više biti približena građanima Srbije, naveo je savetnik za medije u Vladi Srbije Miki Mihajlović.
- O rekonstrukciji se govori gotovo od početka godine i bila bi šteta da sada, na pola 2013. godine, tek tako stanemo. Sredstva za ovo biće obezbeđena iz budžetske rezerve tako da nijedan projekat, koji je Vlada najavila da će sufinansirati, neće ostati bez sredstava – naveo je Mihajlović.
Međutim, on nije mogao da precizira o kojoj cifri je tačno reč.
- Puno je planova i ideja tako da je sada rano govoriti koliko će manifestacija „2013 – godina rekonstrukcije Vlade“ koštati. Akcenat će biti stavljen na to da rekonstrukcija, i razgovori o njoj, izađu iz institucija i uđu među građane – kaže Miki Mihajlović.
Kao primere šta se sprema, on je naveo akciju „Otvorena vrata rekonstrukcije“ koja će obiliaziti gradove Srbije i tokom koje će na trgovima koalicioni partneri pregovarati o rekonstrukciji kabineta Ivice Dačića.
- Takođe će i građani imati priliku da preuzmu ulogu članova Vlade i da se nađu u ulozi onih koji vode rekonstrukciju, onih koji će biti smenjeni ili onih koji se bore da ne budu smenjeni – otkrio je samo deo planova direktor Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.
Na čelu Kancelarije za rekonstrukciju Vlade Srbije, kako je rekao Mihajlović, biće aktuelni prvi potpredsednik Vlade.
- Od Aleksandra Vučića je i krenula ideja rekonstrukcije i on je njen najveći zagovornik tako da je logično da on vodi ovo telo – dodao je Miki Mihajlović.
Bane Grković

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.