Vidikovac na visini od 555 metara

Izvor: Beta, 15.Okt.2014, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidikovac na visini od 555 metara

DUBAI/BANGKOK, 15. oktobra 2014. (Beta-AP) - Posetioci najviše zgrade na svetu Burdž Kalife u Dubaiju sada mogu da se popnu na njen još viši nivo i tako imaju još bolji pogled na taj grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Vlasnik nebodera visokog 828 metara, sa 163 sprata, naveo je da će, počev od danas, posetioci moći da plate da bi se popeli na vidikovac na 148. spratu Burdž Kalife, koji se nalazi na 555 metara od zemlje.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, to je najviši >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << svetski vidikovac, a da bi do njega stigli, zainteresovani moraju da promene lift na 125 spratu.

Ranije su turisti mogli da se popnu samo do vidikovca na 124. spratu, što je prošle godine učinilo skoro 1,9 miliona ljudi.

Unapred rezervisane karte za penjanje na najviši vidikovac na svetu koštaju 109 dolara, a na licu mesta 136 dolara.

I Tajland planira da izgradi neboder u Bangkoku koji će biti medju 10 najviših na svetu.

Planirano je da gradjevina od 125 spratova bude visoka 615 metara i u okviru nje će biti luksuzan hotel, kancelarije i vidikovac s panoramskim pogledom na glavni grad Tajlanda.

Neboder u Bangkoku, čija gradnja bi trebalo da bude završena do 2019, biće deveti po visini na svetu i koštaće 3,1 milijardu dolara.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.