Video igrice ipak ne utiču loše na decu

Izvor: Dzungla.org, 24.Avg.2011, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video igrice ipak ne utiču loše na decu

Zajedničko uživanje u video igricama je kvalitetno provedeno vreme, a doprineće i bliskosti između vas i deteta.

Roditelji se često žale da deca previše vremena provode ispred kompjutera, ali možda ne bi bilo loše da im se pridruže. Umesto da se stalno raspravljate sa decom oko igrica i pokušavate da ih sprečite da se satima zabavljaju ispred ekrana - igrajte se zajedno.
Sudeći po rezultatima istraživanja koje su sproveli naučnici sa Goldsmits univerziteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << trećina roditelja igra video i kompjuterske igrice sa svojom decom, 80 odsto njih smatra da je takva zabava kvalitetno provedeno vreme, a svaki treći kaže da je zajedničko igranje doprinelo boljem razumevanju sa decom.
Psiholozi kažu da igranje igrica za posledicu ima i bolje razumevanje novih tehnologija. Svaki peti roditelj koji je učestvovao u istraživanju izjavio je da je njegovo dete postalo vično baratanju tehnikom zahvaljujući igricama, a i anketirani stariji članovi porodica, bake i deke, kažu da je zajedničko igranje doprinelo zbližavanju sa unučićima.
Ranija istraživanja su pokazala da igrice pozitivno utiču i na sposobnost fokusiranja i koncentraciju. Ipak, naučnici podsećaju da se danas deca češće zabavljaju u kući i manje vremena provode na svežem vazduhu, pa bi roditelji trebalo da se pobrinu da se mališani bave i nekim sportom.
(Izvor: Mondo)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.