Video: Pokrivene muslimanke igraju hip-hop!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video: Pokrivene muslimanke igraju hip-hop!

Tri žene u SAD-u čine grupu "We're muslim don't panic" (Mi smo muslimani, ne paničite), koja je nastupala sa poznatim američkim umetnicima.

- Govorimo kroz američku formu umetnosti, što je hip-hop plesanje. Kada vidite pokrivenu muslimanku sa nikabom, hidžabom, moj cilj je da od toga napravim nešto moćno i lepo - kaže Amira Saket koja je osnovala grupu 2011, jer je osećala da se muslimanke moraju boriti za svoj identitet.

- Osećam da postoji puno neshvatanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i pogrešnih zaključaka - dodaje Amira.

Ona i srednjoškolke Iman i Kadija nastupale su širom SAD-a. Čak su se pojavile u spotu Brader Alija, poznatog američkog hip-hop umjetnika.

Posle nastupa, Amira vodi druženje na kojoj publika može da joj postavlja pitanja.

- To daje mogućnost ljudima druge vere da se osećaju dovoljno otvoreno da razgovaraju... Ovaj ples pomaže da dožive muslimanke kao jake i nezavisne žene - zaključuje ova pevačica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.