Vetar oduvao mrmota koji je trebalo da predvidi vreme

Izvor: Njuz.net, 02.Feb.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vetar oduvao mrmota koji je trebalo da predvidi vreme

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeMrmot Kosta je oduvan u pravcu Dorćola

BEOGRAD, 2. februar 2014, (Njuz) – Mrmota Kostu, koji je trebalo da prognozira kakvo nas vreme očekuje narednih nedelja, jutros je oduvao jak vetar, rečeno je u Beogradskom zoološkom vrtu.
Direktor Beo zoo-vrta Vuk Bojović, koji je jutros tačno u 8 ujutru iz kaveza izvadio najpoznatijeg beogradskog glodara kaže da je još uvek u šoku jer je ljubimac svih u vrtu nestao.
- Kao i svakog Dana mrmota, izvadio sam Kostu iz jazbine, željno iščekujući da vidim šta će nam poručiti. Poznato je da ako mrmot vidi svoju senku i vrati se u jazbinu, to znači da nas čeka nastavak zime još šest nedelja. U suprotnom, sledi toplije vreme – kaže Vuk Bojović – Međutim, samo što sam ga podigao da ga pokažem okupljenima, a pre nego što sam ispustio tradicionalni mrmotski urlik, jak vetar ga je oduvao i on se otkotrljao negde niz Dorćol. Čujem da je poslednji put viđen kod Sportskog centra Milan Gale Muškatirović, ali kažu da se ni tamo nije dugo zadržao već je nastavio u pravcu Dunava. Vetrina je nažalost okončala život našeg Koste, a što je najgore, sada ne znamo kakvo nas vreme čega – rekao je Vuk Bojović.
Meteorolog Branko Sparavalo kaže da to što je Košava presudila mrmotu Kosti ne mora nužno da predstavlja tužnu vest.
- Kosta nije stigao da vidi svoju senku, niti je to mogao dok ga je vetar kotrljao niz beogradske ulice, ali je nama u Republičkom hidrometeorološkom zavodu pomogao da damo nešto precizniju prognozu u predstojećem periodu i mogu da kažem da nas uskoro, a najkasnije za mesec i po, čeka proleće. Na osnovu izjava svedoka o Kostinom kretanju, daćemo i preciznu prognozu pravca duvanja vetra u narednim danima – zaključio je za Njuz Branko Sparavalo.
Miroslav Vujović

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.