Veštice i druidi proslavili ravnodnevnicu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2009, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veštice i druidi proslavili ravnodnevnicu

Oko 700 ljudi, među kojima su najbrojniji bili veštice i druidi, okupili su se u utorak u Stounhendžu, uprkos magli, snegu i hladnoći, da bi dočekali izlazak sunca i proslavili zimsku ravnodnevnicu.

Tehnički solsticij pada između 20. i 23. decembra a ove je godine nastupio nakon zalaska sunca u ponedjeljak 21., dok je današnji dan najkraći u godini.

"Zimski solsticij bio je sinoć, međutim, mnoge poganske i druidske zajednice veruju da se proslava treba održati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nakon prve zore posle solsticija", rekao je direktor Stounhendža , Peter Karson.

Stounhendž je omiljeno mesto i tokom letnje ravnodnevnice, ali je zimska je u poslednje vreme postala popularnija nakon što su nova naučna istraživanja pokazala kako je izvorno bio značajnija.

"Ne dolaze samo ljudi koji Stounhendž doživljavaju kao duhovno središte već i mnogi iz okoline i inostranstva. To je jedna od stvari koje treba učiniti barem jednom u životu, a mnogi koji dođu vraćaju se iznova i iznova."

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.