Izvor: Blic, 24.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veslanje do Novog Pazara

Veslanje do Novog Pazara

Tri stotine kilometara do Novog Pazara treba preveslati za sedam dana, i to na suvo, daleko od bilo koje reke ili potoka - zvuči nemoguće, ali to je jedan od zadataka koje su dobili statisti u kući 'Velikog brata' koja je smeštena u gustoj šumi u Košutnjaku.

Dvanaest statista, po šest mladića i devojaka, sedam dana boraviće u kući, a za to vreme će ekipa koja realizuje najgledaniji rialiti šou na svetu imati priliku da testira mnogobrojne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kamere, bubice za ozvučenje i ostalu opremu koja će, kada 'Veliki brat' sredinom septembra počne sa prikazivanjem na TV B92, biti u pogonu 24 sata dnevno.

Iz mračnih hodnika (kako kažu organizatori, da bi se izbegla refleksija svetla) koji okružuju kuću, kroz prozorčiće, u stvari, dupla ogledala, poput voajera posmatramo kako se snalaze statisti koji imitiraju takmičare.

Dok jedanaest stanara uživa pored bazena u dvorištu, u ženskoj spavaćoj sobi zatičemo devojku sa tužnim izrazom lica koja pokrivena do grla leži u krevetu. Nije bolesna, već je kažnjena. Naime, prethodne večeri je od 'Velikog brata' dobila tajni zadatak koji je odala drugim ukućanima, što je zabranjeno. Njena kazna je da, dok 'Veliki brat' ne odluči drugačije, bude u krevetu, a za obrok dobija vegetarijansku hranu (čitaj: voće).

Nekoliko minuta kasnije, crnokosa devojka ulazi u sobu da se presvuče. Budući da su kamere svuda postavljene, ona problem iskusno rešava, kupaći kostim oblači ispod prekrivača.

Na drugoj strani, stanari se upinju iz petnih žila da što pre izvrše nedeljni zadatak, da preveslaju 300 kilometara do Novog Pazara. Po pravilima, moraju da se smenjuju, ali, dok smo mi bili u kući, najviše su povukla dva mladića koji su svom snagom prionuli na veslanje. Nakon njih dvojice, na sobni trenažer (imitaciju čamca sa veslima), seda krhka plavokosa devojka koja, ni za pare, ne može da pogodi ritam zamaha. Kolege je bodre, a ekipa okupljena u režiji 'Velikog brata' uz gromoglasan smeh posmatra brojčanik na trenažeru na kojem se metri smenjuju kao na usporenom snimku.

- Pazi sad, Željko počinje da vesla! - uz ovacije uzvikuju Slavoljub Živanović, kreativni direktor i njegovi saradnici koji nam objašnjavaju: 'To je naš imitator Željka Joksimovića. Ma, isti on!'.

'Željko', mladić sa sunčanim naočarima koji zaista liči na Joksimovića, kao da je čuo koliku podršku ima, ubrzava ritam, a dok napuštamo kuću 'Velikog Brata' pitamo se kako će se statisti ponašati sledećeg dana kada ih stigne - upala mišića.

A. Novaković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.