Večeras počinje 47. Bitef

Izvor: Press, 22.Sep.2013, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras počinje 47. Bitef

Prva predstava u glavnom programu je "Before Your Very Eyes" nemačko-britanskog kolektiva "Gob Skvod" iz Berlina, u koprodukciji sa teatrom Campo iz Belgije.

Do 1. oktobra u Beogradu i Novom Sadu u takmičarskoj selekciji biće izvedeno 12 predstava iz Nemačke, Mađarske, Češke, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, koje su odabrali umetnički direktor Jovan Chirilov i rediteljka Anja Suša.

Za zatvaranje Bitefa najavljena je predstava "Teško je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << biti Bog" slavnog mađarskog autora Kornela Mundruca, koju će u specijalnom prostoru u Brodogradilištu Beograd izvesti Proton Cinema + Theatre iz Budimpešte.

Gran pri "Mira Trailović" i Specijalnu nagradu dodeliće međunarodni žiri čiji je predsednik dramaturg iz Nemačke Kristijan Holćauner.

Festival se održava pod sloganom "Teško je biti", ali će i ove godine imati tradicionalne prateće programe - Bitef polifonija, Bitef na fimu...

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večeras počinje Bitef: Beograd na daskama

Izvor: Blic, 22.Sep.2013

Nemačkom predstavom “Before your very eyes” kreaticnog tima Gob Skvod večeras počinje 47. Festival novih pozorišnih tendencija Bitef...Publika će do 1 oktobra imati prilike da gleda 12 predstava. Večerašnje ostvarenje, između ostalog, nesvakidašnje je i po tome što u njemu igraju deca!..Sedmoro...

Nastavak na Blic...

Reditelj Dejan Mijač otvorio 47. Bitef

Izvor: Kurir, 22.Sep.2013

BEOGRAD - U Pozorištu na Terazijama u nedelju veče svečano je počeo 47. Bitef, koji je pred mnogobrojnom publikom otvorio reditelj Dejan Mijač...Glavni program Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala započeo je predstavom "Before Your Very Eyes" nemačko-britanskog kolektiva "Gob Skvod"...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.