Izvor: Piplmetar.rs, 30.Sep.2022, 04:44

Vatikan je kaznio sveštenika nobelovca zbog pedofilija

30/09/22 | 00: 56 ≫ 29/09/22 | 23: 20 30/09/22 | 00: 56 ≫ 29/09/22 | 23: 20 Portparol Vatikana Mateo Bruni rekao je da je Vatikanska kancelarija koja se bavi slučajevima seksualnog zlostavljanja primila optužbe u vezi sa ponašanjem biskupa 2019. godine
Foto: Profimedia/AFP/JASON REED
Vatikan saopštio je danas da je u poslednje dve godine uveo disciplinske sankcije biskupa Karlosu Himenezu Belu, dobitniku Nobelove nagrade za mir, nakon početka da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << seksualno zlostavljao dečake u Istočnom Timoru 1990-ih.
Priznanje Vatikana uslijedilo je dan nakon što je holandski časopis De Groene Amsterdammer razotkrio optužbe protiv široko cijenjenog heroja borbe za nezavisnost Istočnog Timora, pominjanje Belove zajednice. uz napomenu da ima i drugi koji se nisu javili li, prenosi AP.
Portparol Vatikana Mateo Bruni rekao je da je vatikanska kancelarija koja se bavi slučajevima seksualnog zlostavljanja primila navode u vezi sa biskupovim ponašanjem2019) u.
Dodaje se da je Vatikan unutar Godinu dana je Belom uveo određene sankcije koje su uključivale ograničenja kretanja i obavljanja dužnosti, kao i zabrane Timovima i kontaktima.
Bruni je u saopštenju naveo da su sankcije „izmenjene i pojačane“ u novembru 2021. godine i da je Belo u oba navrata formalno prihvatio kaznu.
Vatikan nije dao objašnjenje zašto je sveštenik pre dve decenije podneo ostavku na mesto poglavlja Rimokatoličke crkve u Istočnom Timoru i zašto je poslat u Mozambik, gde mu je dato delo radi.
Vest o Belovu njegovim ponašanjem izazvala je šok u osiromašenoj katoličkoj naciji južnoistočne Azije, koja ga smatra herojem borbe za nezavisnost Istočnog Timora od indonežanske vlasti.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam svoje slike, fotografije i priče na broju telefona+381 64 8939257 ( VhatsApp
/ Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava na sadržaju. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja .Pročitaj više


Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.