Izvor: Piplmetar.rs, 24.Jan.2024, 06:30

Vatikan: Svešteniku dvije i po godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika

Martineli je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje, dok je kolega Enriko Radiče optužen da nije zaustavio nezakonite radnje Martinelija i nije prijavio nadređenima, rekli su tužioci.
Presuda svešteniku Gabrijelu Martineliju u slučaju poznatom i kao “slučaj papinih dječaka iz hora” prva je presuda za zlostavljanje u Vatikanu, prenosi Ansa.
Radiče i Martineli su prethodno oslobođeni optužbi, a ovaj put je dokazano da je Martineli zlostavljao dječaka u horu u periodu između 2010. i 2012. godine.
Rimski tužioci podižu optužnice protiv još dva muškarca, čiji su identiteti za sada nepoznati.

Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Vatikan: Svešteniku dvije i po godine zatvora zbog zlostavljanja maloljetnika

Izvor: Piplmetar.rs, 24.Jan.2024

Vatikanski apelacioni sud osudio je katoličkog sveštenika na dvije i po godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika tokom crkvenog seminara za mlade prije više od 10 godina.. Martineli je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje, dok je njegov kolega Enriko Radiče optužen da nije...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.