Vašar starih zanata u subotu u Sirogojnu

Izvor: Press, 16.Avg.2013, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašar starih zanata u subotu u Sirogojnu

"Vašar predstavlja prezentaciju tradicionalnih tehnika i veština izrade zanatskih proizvoda sačuvanih do danas u užičkom kraju", rekla je za Tanjug viši kustos muzeja Jelena Toskić.
“Kao i prethodnih godina posetioci će moći od majstora i zanatlija da saznaju o načinima izrade i zanatskim tehnikama, kao i da aktivno učestvuju u izradi pojedinih predmeta. Kroz prateće programe biće predstavljene i upotrebne vrednosti zanatskih proizvoda, pripremanja i degustacije tradicionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << jela užičkog kraja”, kaže Toskićeva.
U okviru vašara biće predstavljeni kačarski, kovački, grnčarski zanat, izrada liciderskih kolača, proizvoda od leskovog i vrbovog pruća, drvenih alatki, čutura, muzičkih instrumenata, pojedinih stolarskih proizvoda, predenje, pletenje i vez.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

VAŠAR: Sirogojno zove stare zanatlije

Izvor: Kurir, 16.Avg.2013

U okviru vašara biće predstavljeni kačarski, kovački, grnčarski zanat, izrada liciterskih kolača, proizvoda od leskovog i vrbovog pruća, drvenih alatki, čutura, muzičkih instrumenata, predenje, vez....SIROGOJNO - U Muzeju na otvorenom "Staro selo" u Sirogojnu u subotu od 10 do 18 časova biće...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.