Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Ona ima 117 godina, a njen savet za dugovečnost je šokirao mnoge!

Najstarija žena na svetu Ema Moreno (117) otkrila je tajnu svoje dugovečnosti koja će vas blago šokirati....

Novinari su pitali Emu, rođenu 29. oktobra 1899. godine, u čemu je tajna njene dugovečnosti. Osim saveta o ishrani koje je i ranije davala novinarima, sada je uz smešak otkrila i da "svoju dugovečnost može da zahvali tome što nema muža".

Ema je davno bila u braku. Ona se razvela od muškarca nasilnika još 1938. godine, što je bilo nezamislivo za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << to konzervativno vreme. Razvod je tada bio retkost, ali hrabra Ema izbacila je supruga iz kuće jer nije želela da trpi nasilje.

Od tada je sama i nikada nije popustila pred proscima kojih je, kako je priznala, bilo puno.

- Nisam želela da iko dominira mnome - kazala je ova baka koja ponosno ističe svoju samostalnost kao ključ dugovečnosti.

Veruje se da je Ema Morano jedina u svetu koja je rođena u 19. veku, a živi i danas.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.