VIDEO: Koliko ste daleko spremni ići da zaštitite prijatelja koji je počinio ubistvo?

Izvor: Cafe.ba, 23.Okt.2014, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Koliko ste daleko spremni ići da zaštitite prijatelja koji je počinio ubistvo?

Koliko smo daleko spremni ići da bi pomogli prijatelju u nevolji? Na ovo pitanje pokušao je odgovoriti jedan društveni eksperiment koji prenosi Daily Mail. Pomoću skrivene kamere istraženo je što je osoba sve u stanju napraviti kako bi zaštitila one do kojih joj je stalo, čak i onda kada je u pitanju težak zločin, poput ubistva.

U eksperimentu su sudjelovale četiri osobe koje su testirane, naravno tajno, u situaciji kada su se suočavale s teškim optužbama na račun >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << prijatelja. "Glumci" koji su sudjelovali utjelovili su policajce i druge osobe, a sve je snimano skrivenom kamerom.

Svaka od četiri osobe odvedena je na posebnu lokaciju u središtu Londona gdje joj je priopćeno da jedan njen prijatelj očajnički treba pomoć nakon što se dogodio određeni "incident" koji uključuje razni dokazni materijal.

Od njih je zatraženo da zaštite svoje prijatelje, između ostaloga da, primjerice, sakriju dokaz kao što je krvava košulja.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.