VIDEO: Kineskinja spasila 100 pasa da ne završe u loncu

Izvor: Radio 021, 21.Jun.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Kineskinja spasila 100 pasa da ne završe u loncu

Jedna Kineskinja platila je popriličnu sumu novca da bi spasila stotinu pasa da ne završe u loncu na festivalu psećeg mesa.

Kako prenosi AFP, Jang Sjaojun je dala 7.000 juana (1.100 dolara) kako bi sprečila da psi dospeju na festival psećih specijaliteta koji se svake godine održava u južnokineskom gradu Julin.

Jang planira čak da udomi sve pse u svojoj kući u Tjandjinu, udaljenom 2.000 kilometara od mesta održavanja spomenutog festivala.

Fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koje je postavila na internetu prikazuju pse u kavezima na pijaci u Julinu.

Brojni aktivisti za prava životinja redovno dolaze u ovaj grad da bi protestovali protiv ove "okrutne tradicije", često otkupljujući pse, uglavnom lutalice, kako bi ih spasili od lonca.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.