VETERINAR UPOZORAVA - Ove ČETIRI RASE PASA nikako nisu dobar izbor za LJUBIMCA, zahtevaju izuzetnu negu i disciplinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 09:15

VETERINAR UPOZORAVA - Ove ČETIRI RASE PASA nikako nisu dobar izbor za LJUBIMCA, zahtevaju izuzetnu negu i disciplinu

Da bi bili dobri ljubimci potrebno je da dosta radite sa njima. Ukoliko imate vremena, onda možda i nisu loš izbor za vas.
Kažu da je pas čovekov najbolji prijatelj, ali čak i vaši pravi (ljudski) najbolji prijatelji mogu da imaju neke mane i da budu teške ličnosti. Isto može da se kaže i za neke rase pasa. Naravno, najvažnije je pronaći ljubimca koji vama odgovara po temperamentu i načinu života, ali veterinari tvrde da većina ljudi ima problema pri odgajanju određenih rasa i da ne znaju kako da se nose sa njima.
- Treba im mnogo aktivnosti i vežbe. Morate da imate na umu da su ovi psi uzgajani da vuku sanke na dugim deonicama i u hladnim vremenskim uslovima - ističe veterinar Ben Simpson-Vernon....

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.