Izvor: Blic, 17.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživali u srpskoj hrani

Uživali u srpskoj hrani

Američki bend 'Toto' pre dve večeri održao je fenomenalan koncert na prepunom stadionu 'Tašmajdan'. Na ulazu u 'Taš' gužva, policija koja sve drži pod kontrolom, tapkaroši koji nude karte po povlašćenoj ceni... Nakon koncerta ekipa 'Blica' imala je priliku da čuje impresije muzičara koji su uživali u srpskim specijalitetima u restoranu 'Šešir moj'.

Na koncertu je bilo dosta zanimljivo. Na bini 'Toto', dole hiljade i hiljade ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u VIP delu poznati domaći muzičari. Svi nestrpljivo čekaju da počne koncert. U jednom trenutku Greg Filiganes je uzeo mikrofon i viknuo: 'Drago nam je što smo sa vama! Dobro veče, Crna Goro.'

U tom trenutku se u publici čulo skandiranje 'Srbija, Srbija, Srbija'. A nakon nekoliko sekundi 'Toto' je uspeo da izgladi ovaj mali 'politički nesporazum' tako što je izveo svoj veliki hit 'Rozen'. Nakon nekoliko sati fenomenalnog pevanja i sviranja, 'Toto' se zahvalio Srbima na podršci i koncert se završio.

Ali za ovaj legendarni američki bend provod nije bio gotov. Naime, članovi benda 'Toto' uputili su se ka Skadarliji, gde su u restoranu 'Šešir moj' insistirali na tome da probaju domaću tradicionalnu hranu.

- Nećemo tamo neke salatice i voćkice, nego pravu srpsku kuhinju! - rekao je Lukater jednom od organizatora koncerta. Dok su 'totovci' uživali u srpskoj kuhinji (jeli su ćevape, 'šopsku salatu', pekarski krompir, svinjsko pečenje...) i točenom pivu, razmenjivali su utiske sa koncerta.

'Nismo znali šta da očekujemo', rekao je Sajmon i dodao: 'Nismo znali da li Srbi uopšte znaju naše pesme. Ali kada smo videli i osetili da nas oni zaista vole... hm, bio je to jedan neverovatan osećaj koji ne može ni sa čim da se meri. U onom trenutku kada sam im rekao da podignu ruke i kada su ih zaista svi podigli, naježio sam se!'

I dok Sajmon sabira utiske sa koncerta, Lukater se smeje svojoj ženi Šon koja je proslavila rođendan u ponedeljak u beogradskom restoranu 'Violeto, kućo stara'.

- He, he, moja žena je sve vreme išla za nama i zapisivala je svaku srpsku reč za koju je smatrala da treba da je naučimo dok smo u Srbiji. Pogledaj, pa ona i dalje nosi to blokče - rekao je duhoviti Lukater prisutnima koji su uz pivce do kasnih noćnih sati nastavili priču o koncertu, Beogradu...

M. Čule

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.