Izvor: Blic, 08.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uželeo sam se Beograda

Uželeo sam se Beograda

Mate Parlov, jedan od naših najboljih boksera svih vremena, čije je ime s ponosom izgovarala cela bivša Jugoslavija sedamdesetih godina prošlog milenijuma dok je širom planete osvajao zlatne medalje, u Beograd je došao nakon osamnaest godina. Mate se našao kao gost-maneken na reviji kuće 'Pal Zileri', preksinoć u 'Hajatu'.

U krajnje dirljivom trenutku publika je ustala ne skrivajući oduševljenje i dugim aplauzom pozdravila velikog šampiona. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mate je u tom trenutku prišao Draganu Nikoliću, koji je pratio reviju iz prvog reda, i zagrlio ga. U razgovoru za 'Blic', Mate je priznao da je pri izlasku na binu imao malu tremu.

- Imao sam tremu, kao i pre svakog nastupa, to je, valjda, prirodno. Poslednji put sam bio u u Beogradu 1988. i svakako da ponovni susret sa Beograđanima izaziva lepe emocije. Osećaj je divan. Uželeo sam se Beograda, jer ovde imam puno prijatelja - kaže olimpijski prvak.

Izlazak na pistu u odelu 'Pala Zilerija', koje i privatno oblači, i susret sa starim prijateljima biće trenutak koji će Mate pamtiti. Za one koji se ne sećaju ili se tada nisu ni rodili, Mate je u karijeri imao 310 mečeva kao amater i 29 kao profesionalac.

- Bilo je puno lepih i teških trenutaka u mojoj karijeri. U sećanju će mi svakako ostati mečevi kada sam postao svetski prvak u amaterskom boksu u Havani 1974. godine i, naravno, Minhen 1972. kada sam osvojio zlato i pobedio Kubanca Karilja - priča dobroćudna legenda.

Mate u Puli drži kafanu koja nosi njegovo ime i u koju svrate i prijatelji iz Beograda.

- U moju kafanu dolaze i mladi i stari, i to su uglavnom ljudi koji vole sport. Posebno mi je drago što su Gaga Nikolić, koji je inače moj dobar prijatelj, i Milena bili kod mene u kafani - kaže Mate. Aleksandra Dinić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.