Uvodi se granica na Pančevačkom mostu zbog beogradske prohibicije

Izvor: Njuz.net, 14.Jun.2011, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvodi se granica na Pančevačkom mostu zbog beogradske prohibicije

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeŽila kucavica ilegalnog uvoza alkohola iz Vojvodine

BEOGRAD, 14 jun 2011, (Be92/Njuz) - Nakon što je uveden zakon o zabrani prodaje alkoholnih pića u Beogradu u periodu od 22 do 6 časova, zabeležena je rekordna prodaja alkohola u trafikama i dragstorima na teritoriji opštine Pančevo, jer se ta zabrana ne odnosi na teritoriju Autonomne pokrajine Vojvodine.
Prema saznanjima policije, najveća količina ovog alkohola noću se ilegalno transportuje u prestonicu, gde se zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << preprodaje. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da su ovakve delatnosti nedopustive, i da će se grad odbraniti od „Alkoholne mafije“.
 
- Već sam predložio uspostavljanje granice na Pančevačkom mostu, o čemu će Skupština grada raspravljati na prvoj sledećoj sednici – kaže Đilas, koji najavljuje da će granica i carinarnica biti opremljene najsavremenijom opremom, kao i dresiranim psima koji prepoznaju miris alkohola. Carinici će u periodu od 22 do 6 časova zaustavljati i kontrolisati svaku osobu koja planira da pređe Pančevački most.
 
Da podsetimo, svega nekoliko dana nakon zabrane noćne prodaje alkohola u Beogradu, na teritoriji opštine Pančevo počele su da se organizuju kriminalne grupe koje su tokom noći prevozile alkohol u centar grada.
 
Policija je već u u Beloj knjizi izdvojila Gorana Denića, poznatijeg kao Al Pančevone sa prebivalištem u Zemunu, koji je iskoristio svoje kontakte u Pančevu da organizuje trenutno najmoćniju kriminalnu grupu koja se bavi ovim poslom. Policija sumnja da njegova grupa kontroliše noćnu prodaju alkohola na 16 beogradskih opština.
Gradonačelnica Pančeva, Vesna Martinović, smatra da u trgovini alkoholom posle 22h nema ništa čudno niti ilegalno.
- Ustavni sud je presudio da građani imaju pravo da kupuju alkohol kada god hoće. Ako čovek dođe u prodavnicu, plati ono što je kupio i ode, tu se naš posao završava. Mislimo da je uspostavljanje granične kontrole na osnovu lokalne uredbe neadekvatno rešenje ali to je već stvar Beograda. Beograđani su kod nas dobrodošli u bilo koje doba dana ili noći - kaže Martinović.
 
Postavljanje granice na Pančevačkom mostu ispratiće i formiranje policijske grupe „Nerazdvojivi“, čiji će cilj biti obračunavanje sa „Alkoholnom mafijom“. Grupu će predvoditi iskusni inspektor Ilija Nešković, od ranije poznat kao uspešan razbijač svih vrsta demonstracija u centru grada.
- Gradonačelniku je pošlo za rukom ono što nisu uspeli da urade veličine naše političke scene od Edvarda Kardelja do Nenada Čanka - kaže Neškovič. - Beograd je efektivno odvojen od Vojvodine i naš posao je da ga takvim i sačuvamo. Nijedna kap alkohola neće preći Dunav.
Na pitanje šta će raditi kada se zakon o prohibiciji ukine Nešković je slegao ramenima.
- Popiću čašicu šljivovice. 
Pavle Ćosić

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Svirkom protiv prohibicije

Izvor: Trablmejker, 15.Jun.2011, 00:32

Šesti po redu protest protiv odluke o zabrani prodaje alkoholnih pića posle 22h na teritoriji Beograda, će biti održan u subotu 18. juna na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Nastavak na Trablmejker...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.