Usred pustinje se nalazi ovaj grad: Ljepota kao da nije sa ovog svijeta

Izvor: Cafe.ba, 22.Feb.2015, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usred pustinje se nalazi ovaj grad: Ljepota kao da nije sa ovog svijeta

Huacachina je malo selo u jugozapadnom Peruu. Ovo je prava mala oaza, i to u doslovnom smislu te riječi.

Huacachina je sagrađena oko malog prirodnog jezera usred pustinje. Veličanstveno selo okružuju žute dine, a samo selo je poprilično zeleno, piše “Virealno“.

U posljednje vrijeme, postao je omiljeno odredište mnogih turista, koji tamo dolaze zbog prekrasnog pejzaža i surfanja po pješčanim dinama.

Legenda kaže da je laguna stvorena kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << jedan mladi lovac uhvatio staru princezu. Ona je uspjela pobjeći, ali je ostavila kantu vode, koja je kasnije postala laguna.

Dok je bježala, njen plašt se vijorio na vjetru i stvarao pješčane dine. Lokalno stanovništvo i danas vjeruje da princeza živi u oazi kao sirena.

Huacaching - The Desert Town Built around a... by playchannel

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.