Uskoro će policajci ići u patrolu sa PLIŠANIM MEDAMA, a evo i zašto! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro će policajci ići u patrolu sa PLIŠANIM MEDAMA, a evo i zašto! (FOTO)

Plišani medvedi služiće za smirivanje dece koja se nađu u lošoj situaciji.

Dobrotvorna organizacija u Estoniji planira da donira po dva plišana medveda svakoj policijskoj patroli. Svrha plišanih medevedića je smirivanje dece na licu mesta nesreća ili slučajeva nasilja u porodici.

Policija je prihvatila predlog, a šef policije u gradu Paide, Margus Tumsalu izjavio je da su "slučajevi porodičnog nasilja najčešći i da deci u teškom trenutku jako znači uteha".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kada vidite KAKO ova guska ispoljava LJUBAV prema gazdarici, rastopićete se od miline! (VIDEO)

Inicijativa za prikupljanje novca je započeta preko interneta, i traje do 28. aprila a već je sakupljeno 5135 evra od 7000 koliko se traži. Ovaj novac biće iskorišćen za kupovinu meda.  Medvedi će se naću u svakom policijskom vozilu i deca će moći da ih zadrže ako žele.

PRESLATKO: Pogledajte kako ovaj haski uči drugare da ZAVIJAJU! (VIDEO)

Ovaj projekat započela je grupa studenata budući da su deca prema instraživanjima uključena u više od hiljadu nesreća godišnje. Zato će od prvog juna u svakom policijskom automobilu biti dva medveda koja treba da pomognu deci da se osećaju bolje.

Prvi jun je izabran jer se tradicionalno obeležava kao dan dečijih prava u bivšim sojvetskim zemljama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.