Urbano i tradicionalno u Mikseru!

Izvor: Mondo, 18.Maj.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urbano i tradicionalno u Mikseru!

Ansambl "Kolo" otvara sedmi Mikser festival, najveći regionalni festival kreativnosti i inovacija, koji se održava od 3. do 7. juna u beogradskoj četvrti Savamala.

Foto: Jelena Janković

 Svečano otvaranje Mikser festivala u sredu, 3. juna u Mikser Hausu u 20 časova,  upotpuniće atraktivni nastup ansambla “Kolo” i to na ulicama Savamale, ispred Mikser House-a, čime će Mikser staviti akcenat i na važnost očuvanja tradicionalne kulture i umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i afirmisanje mladih umetnika i izvođača koji već godinama postavljaju visoke izvođačke kriterijume svojim talentom.

Na svečanom otvaranju Mikser Festivala 2015 više od 60 umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i 15 muzičara, prezentovaće raznovrsnu i bogatu tradicionalnu umetnost.

Ansambl “Kolo” osnovala je vlada NR Srbije pre 67 godina, od kada Kolo na visokom umetničkom nivou čuva, neguje i prezentuje tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu i muziku. U stvaranju umetničkog repertoara, učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici -  etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnici, koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika.

Ansambl je jedinstven ambasador kulture naše zemlje, koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama, kao što su Metropoliten i Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu, Rojal Festival Hol u Londonu, Baljšoj Teatar u Moskvi, Opera u Kelnu, Teatar Feniče u Veneciji, Opera u Sidneju, Nacionalni umetnički centar u Pekingu i mnoge druge.

Ansambl je stekao izvanrednu reputaciju u zemlji i inostranstvu i nosilac je prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za visoki doprinos u kulturi.

Nastup ansambla “Kolo” zakazan je za 3. jun u 20 časova, ispred Mikser House-a, dok će sat vremena kasnije na bini MH započeti nastupi sastava Hashima i Naked, čime će zvanično biti otvoren i muzički program festivala u Mikser House-u, koji je besplatan za sve posetioce.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ansambl Kolo na svečanom otvaranju Mikser festivala

Izvor: Story, 18.Maj.2015

Sedmi Mikser festival, najveći regionalni festival kreativnosti i inovacija održava se od 3. do 7. juna u beogradskoj četvrti Savamala, a zvanično otvaranje Mikser Festivala biće održano u sredu, 3. juna, u Mikser House-u u 20 časova..Kolo, foto: Jelena Janković..Svečano otvaranje upotpuniće...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.