Upoznajte Ursulu Raker

Izvor: Mondo, 21.Okt.2012, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte Ursulu Raker

Američka pevačica i bit pesnikinja želi da upozna domaću publiku na Beogradskom jazz festivalu.

Ursula Raker poručila je preko koncertne agencije da je izuzetno zainteresovana da na ovoj turneji, kojom publici približava svoje najveće hitove, upozna svoje fanove.

Svaki stoti kupac karte za Ursulin koncert 27. oktobra biće u prilici da je upozna, popriča sa njom o njenoj umetnosti i osvoji poklon, saopštio je Dom omladine beograda.

"Ovakvi bliski, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a sadržajni susreti sa zvezdama nisu uobičajeni, ali ne radi se ni o svakidašnjoj pojavi. Za Ursulu Rucker se slobodno može reći da je jedna od najzanimljivijih žena na globalnoj muzičkoj sceni trenutno, i umetnica čiji integritet i hrabrost nikog ne ostavljaju ravnodušnim. U Beogradu nastupa u subotu 27.10. u ponoćnom programu Beogradskog Jazz Festivala, u Sali Amerikana Doma omladine", navodi se u saopštenju.

Ursula važi za jednu od najzanimiljivijih pojava u muzičkom svetu uopšte. Rodom iz Filadelfije, mešanog afroameričko-italijanskog porekla, studirala je novinarstvo, a na scenu se prvi put popela 1994. kao pesnikinja koja čita svoju poeziju, uz muzičku pratnju ili bez nje. Opisana je kao čudesno iskustvo, mešavina "ranjivosti i gneva, snage i besa". Njen talenat i jedinstven glas skoro istog časa primetili su čuveni DJ timovi i producenti klupske muzike, a posebno King Britt, te ikone drum and bassa 4 Hero, ali i najbolji "živi" hip hop sastav The Roots i jazz legenda Jamaladeen Tacuma. Redovna gostovanja na njihovim albumima učinile su i nju umetničkom zvezdom, pa je od tad do danas objavila pet zapaženih solo albuma, od kojih najnoviji -"She Said" - prošle godine.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ursula Rucker se druži sa fanovima u DOB-u

Izvor: Popboks, 22.Okt.2012, 09:58

Ursula Rucker, poznata američka pevačica i pesnikinja koja će nastupiti, u okviru 28. Beogradskog Jazz festivala u ponoćnom programu Doma omladine (sala Amerikana) u subotu, 27. oktobra, pružiće priliku svakom stotom kupcu karte za njen koncert da je upozna, porazgovara sa njom i dobije poklon....

Nastavak na Popboks...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.