Upomoć, UKRALI SU MI NOGU: Opšta pometnja nastala u Hitnoj pomoći nakon jednog šokantnog poziva

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 14:04

"Upomoć, UKRALI SU MI NOGU": Opšta pometnja nastala u Hitnoj pomoći nakon jednog šokantnog poziva

Nesvakidašnja situacija zadesila dispečer.

Zaposleni u kol centru Hitne pomoći, našli su se u šoku kada su primili poziv od muškarca koji je tvrdio da su mu ukrali nogu, tražeći da mu se isti vrati.

Kako je kasnije utvrdilo, radi se o muškarcu koji je nedugo pre toga prošao kroz proces amputiranja.

Incident se dogodio na Odeljenju opšte hirurgije Županijske hitne bolnice u Botošanu, Rumunija. Muškarac star 60 godina je hospitalizovan i amputirana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mu je noga zbog zdravstvenih problema.

Posle intervencije, u sobi gde je bio na praćenju i oporavljanju, muškarac je medicinskom osoblju rekao da i dalje oseća bol u nozi, iako mu ud više nije pričvršćen za telo. U jednom trenutku je shvatio da više nema nogu i doživeo je šok.

Pošto nije imao telefon kod sebe, pacijent je u panici uzeo telefon od druge osobe u sobi i pozvao hitnu pomoć 112. Prvo su dispečeri Hitne pomoći pomislili da je u pitanju šala. Primetili su, međutim, da je mesto poziva upravo u Županijskoj hitnoj bolnici.

- Pacijent je tražio da mu se vrati ud. Amputirani ud. Tvrdio je da mu je oduzet - javio je dispečer.

Jedan od zaposlenih u bolnici je na sreću bio dovoljno priseban i na vreme primetio da je pacijent pozvao 112. Podigao je slušalicu i objasnio dispečerima da nije u pitanju šala ili psihički bolesnik. Specijalisti kažu da takve situacije nisu tako retke i poznate su kao fantomski bol, ili sindrom fantomskih udova. Oni se odnose na senzacije koje osoba pogrešno percipira na nivou regiona tela koji u stvarnosti ne postoji. To se dešava nakon amputacije ili u slučaju urođenog defekta ekstremiteta.

Srbija Danas/Blic.rs/Prenela S.S.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.