Unija pogrebnika Srbije tuži Kancelariju za mlade

Izvor: Njuz.net, 16.Dec.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija pogrebnika Srbije tuži Kancelariju za mlade

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
BEOGRAD, 16. decembar 2010, (Njuz) - Unija pogrebnika Srbije je danas pred Višim sudom u Beogradu tužila Kancelariju za mlade zbog medijske kampanje „Ili voziš ili piješ“.
Kako se navodi u saopštenju koje je UPS poslalo medijima, tužba je podneta zbog velike materijalne štete koju je ta kampanja načinila pogrebnicima.
- Od kada je počela >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << kampanja pogrebnici širom Srbije beleže pad prometa i ogromne gubitke. Ljudi više ne voze pijani toliko često kao pre, što direktno utiče na smanjenje smrtnosti i pad profita koji ostvaruju pogrebnici - stoji u saopštenju Unije.
UPS je zahtevao od Kancelarije za mlade da povuče kampanju, ali su oni to s gnušanjem odbili.
- Nama je jedina mogućnost ostala da tužimo Kancelariju za mlade i da preko suda nadoknadimo štetu - izjavio je predsednika Udruženja pogrebnika Srbije Dobrica Topalović.
- Imamo i mi decu koju treba da hranimo. Mi od smrti živimo i na ovu krizu nam je svaki dinar važan - naglašava Topalović.
Unija pogrebnika Srbije je ranije tužila i kampanju „Ne brže od života“, koja je odbijena zbog nedostatka dokaza, te se nadaju da će ovoga puta bolje proći na sudu.
- Nadamo se da će pravda pobediti - zaključio je Topalović.
Kancelarija za mlade tokom cele godine sprovodi preventivnu akciju za bezbednost u saobraćaju, pod sloganom „Ili voziš ili piješ'. Kampanja je usmerena na mlade ljude u cilju prevencije vožnje u alkoholisanom stanju. Povod za kampanju je istraživanje u kojem se 18 odsto ispitanika, uzrasta od 18 do 30 godina, izjasnilo da opravdava vožnju u alkoholisanom stanju.
Predrag M. Azdejković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.