Umro poslednji legendarni crtač Diznija

Izvor: Blic, 16.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro poslednji legendarni crtač Diznija

Oli Džonston crta "Knjigu o džungli", 1965.

Oli Džonston , poslednji iz legendarnog tima koji su pravili klasike Volta Diznija kao što su "Snežana i sedam patuljaka", "Fantazija" i "Bambi", umro je u 96. godini, javile su agencije.



Džonston je umro prirodnom smrću u staračkom domu u Skevijumu, u državi Vašington, navodi se u saopštenju studija Dizni.

Posle diplomiranja u likovnoj školi u Los Anđelesu, 1935. zaposlio ga je Volt Dizni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da radi na kratkim crtanim filmovima, a od "Snežane i sedam patuljaka" iz 1937, počeo je da radi i na dugometražnim dečjim klasicima.

Bio je jedan od glavnih crtača i u ostvarenjima kao što su "Alisa u zemlji čuda", "Pepeljuga", "Uspavana lepotica", "Petar Pan", "Meri Popins" i "Knjiga o džungi".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Diznijev klasični animator

Izvor: B92, 16.Apr.2008

Oli Džonston , poslednji iz legendarnog tima koji su pravili klasike Volta Diznija kao što su "Snežana i sedam patuljaka", "Fantazija" i "Bambi", umro je u 96. godini...Džonston je umro prirodnom smrću u staračkom domu u Skevijumu, u državi Vašington, navodi se u saopštenju studija Dizni...Posle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.