Umro najvažniji svedok lažnog spuštanja na Mesec

Izvor: Njuz.net, 26.Avg.2012, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro najvažniji svedok lažnog spuštanja na Mesec

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Nil Armstrong na filmskom setu

SINSINATI, 26. avgust 2012, (Njuz) – Juče je u Sinsinatiju u 82. godini preminuo astronaut Nil Armstrong, najvažniji svedok lažnog spuštanja Apola 11 na Mesec 1969. godine, javljaju američki mediji.
Armstrong je pažnju svetske javnosti stekao kada se sa Bazom Oldrinom i onim trećim likom navodno spustio na površinu Meseca.
Tada je oko šestina stanovništva sveta pratilo TV-prenos spuštanja letelice na >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << lažni mesec i čulo Armstornga kako, kada je sa stepenica stupio na tlo Arizone, pred Stenlijem Kjubrikom i ostatkom filmske ekipe izgovara: „Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo“.
Projekat „Apolo 11″ bio je njegov poslednji izlet u filmske vode. Već 1970. postao je zamenik administratora za lažiranje letova u NASA na odeljenju za napredne trikove.
- Sletanje na Mesec jedan je od kultnih filmova, koji na momente toliko realistično da su neki čak poverovali da je stvaran. Treba takođe uzeti u obzir da su u ono vreme specijalni efekti bili neuporedivo manje razvijeni, čime je ovaj film još vredniji – izjavila je poznata filmska kritičarka gospođa Gorski.
Kako Njuz nezvanično saznaje, poslednje Armstrongove reči bile su „Ne“, što bi veoma lako mogao da bude odgovor na pitanje „Da li ste ikada bili na Mesecu?“.
Redakcija Njuz

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.