Umetnička oaza

Izvor: Blic, 29.Maj.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetnička oaza

U okviru „Mikser“ festivala koji se održava na prostoru Žitomlina na Donjem Dorćolu sinoć je Edit Tomić, direktorka marketinga kompanije „Simpo“ održala predavanje i otkrila tajne uspeha proizvodnje nameštaja.

Tomićeva je naglasila da se ekspanzija izvoza i unapređenje imidža kompanije velikim delom zasniva na napretku dizajna i hrabrim inovacijama. Dok su jedni posetioci razmenjivali utiske na koktelu na „Simpovom" štandu, drugi su se prošetali po spratovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i razgledali kako odevne predmete koji su mogli da kupe, tako i neobične instalacije, slike, električne uređaje" koji su većina dela studenata ali i vodećih firmi. Veliku pažnju privukla je instalacija devetoro studenata univerziteta „Metropoliten" koju čine veš mašine različitih boja u kojima „žive" ljudi.

- Kad dunete u crevo za vodu od mašine onda možete da vidite kako će osoba „koja se nalazi unutra" da reaguje. To što vidite su ustvari video snimci koji se nasumično menjaju – objasnio nam je student Stefan Koković. Na drugom kraju Dorćola, u Silosima nakon razgledanja postavki posetioci su sinoć ispred mogli da pogledaju nekoliko dokumentarnih filmova iz selekcije „Beldocs". Uz samu obalu Dunava uveliko je trajala proba benda „Sevdah baby" koji je nastupio nešto pre ponoći, a u jednoj od „baraka" nalazi se studio „E++Tatoos" u koji u bilo koje doba dana ulaze mušterije. Večeras festival zatvara Pecha kucha night tj. javne prezentacije 10 kreativaca sa Balkana, a u muzičkom delu programa od 22 sata nastupaju „Laura 2000", „Zemlja gruva", di-džejevi Brka i Mauri Fulton"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.