Ublažite jesenji stres

Izvor: Press, 11.Okt.2021, 01:05

Ublažite jesenji stres

Dobro raspoloženje: Organizujte druženje sa prijateljima, bavite se sportom, redovno spavajte i hranite se zdravo kako biste i tokom depresivnih hladnih meseci uspeli da sačuvate energiju
После неколико недеља одмора, одласка на море или касних вечерњих излазака, већином људи је тешко >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << да се врати свакодневним обавезама. Почетак јесен обично је везан за повратак у школу или на посао, а поврх свега почиње и сезона хладног времена која никако не допуни добром расположивости. То је период када из креативног и веселог раздобља прелазимо у радни мод, али не мора да буде тако. Јесен може да буде и период нове енергије, почетака и забаве.

Немојте се
охладити Ако сте уживали у многим летњим активностима, побрините се да наставите бар са неким од њих. Планирајте роштиљ за викенд, изађите у облик места, одложите у базу или на базен. Све активности којима ћете разбити свакодневницу допринети добром расположивости.

Ритам спавања
Да бисте имали довољно енергије, највиши је квалитет. Ако сте преко лета уживали у касним вечерњим изласцима или ноћним филмским маратонима, покушајте постепено да одложите у кревет 15 минута ранија, док не дођете до свог уобичајеног времена за спашавање.

Једите здраво важно
је да у јесењем периоду ваша исхрана буде богата свежим наминрницама какве сте имали у летњим месецима. На тај начин ћете имати довољно енергије за веће активности.

Планирајте мене
Како бисте се здраво хранили, важно је да знате шта ћете кувати. Направите записник за целу недељу, а затим и листу потребних наминрица.На списак уврстите неколико јела која се брзо спремају и припремају неколико резервних опција у случају да се заглавите у саобраћајној гужви или вам искрсну обавезе у последњем тренутку.

Јесење чишћење

Време је за сезонско сређивање ормана. Замените летњу одећом за хладније дане. Испробајте неколико комбинација како бисте били спремни и знали шта вам пристаје у случају изненадних позива на свечане догађаје или за дане када се осећате лоше и мислите да вам ништа не стоји.

Немојте се затварати
Важно је да не затварате активности ни себе, али ни остале чланове породице. Курс језика, плес, фудбал и пливање можда делују као квалитетан начин да се проведе време, али ако су деца укључена у превише активности биће збуњена. Дајте им прилику да сами изаберу најдраже активности.

Мислите на себе
У току су прве недеље које ваша деца проводе у школи или врте и вероватно сте у целој збрци заборавили на себе. Размислите о активностима које су могле да се бавите. Бирајте нешто што би могло да научите другачијим, активираним и полетним.

Наставите дружење
Не дозвољава да се падне у рутину и да вас свакодневно обавезују да прогутају. Организујте окупљање или забаву. То може да буде и дружење мајки са ћеркама или виђење са старим пријатељем. Могуће је да сте окружени људима.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.