USKORO JE GOTOVA: Radi se na najvećoj slici na platnu na svetu - biće kao dva fudbalska igrališta! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:09

USKORO JE GOTOVA: Radi se na najvećoj slici na platnu na svetu - biće kao dva fudbalska igrališta! (FOTO)

Humana akcija.

Britanski umetnik Sača Džafri već sedam meseci u hotelu u Dubaiju radi na slici na platnu velikoj kao dva fudbalska igrališta, u želji da bude upisan u Ginisovu knjigu rekorda i pomogne siromašnoj deci.

Bosonog na šarenom platnu veličine oko 2.000 kvadratnih metara, rastegnutom u poznatom hotelu u Dubaiju, Džafri želi da sruši svetski rekord za najveću sliku na platnu i zaradi novac koji bi bio namenjen obrazovnim i zdravstvenim inicijativama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za siromašnu decu.

Sledeće nedelje, kada završi rad na sliku, ona će biti isečekna na 60 komada a on se nada dodatnim sredstvima kada delovi njegovog "puta čovečanstva" budu stavljeni na aukciju u februaru 2021.

Kupci će "posedovati dio najveće ikad stvorene slike, a osim toga, imat će deo istorije, dakle deo čovečanstva", rekao je umetnik.

Објава коју дели Sacha Jafri 🙏🏻 (@sachajafri) дана 16. Сеп 2020. у 8:47 PDT

Džafri radi na svom umetničkom delu od početka pandemije koronavirusa.

Pojašnjava da ga je pandemija naterala da razmisli o načinima spajanja ljudi kako bi se pomoglo deci, posebno onoj koja žive u najsiromašnijim delovima sveta.

Deca iz 140 zemalja posredno su učestvovala u stvaranju umetničkog dela, poslavši mu svoje slike.

Објава коју дели Sacha Jafri 🙏🏻 (@sachajafri) дана 13. Сеп 2020. у 1:00 PDT

JEZIVO! Ovo je NAJOPASNIJA životinja sveta: Uđe u mozak žrtve i natera je da IZVRŠI SAMOUBISTVO (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.