UEFA prati bogate klubove

Izvor: Dzungla.org, 26.Okt.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA prati bogate klubove

Mišel Platini ističe da će UEFA morati da učini nešto povodom preteranog trošenja novca od strane pojedinih evropskih klubova koji ne poštuju finansijski fer plej.

Mančester Siti i francuski PSŽ dva su kluba koji su zahvaljujući velikom budžetu i skupim transferima došli na čelo tabele u prvenstvu svojih zemalja.
Neverovatna pobeda u gradskom derbiju (6:1) donela je Građanima pet poena prednosti u odnosu na ostale rivale u Premijer Ligi, posle dva pogotka Marija >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << Balotelija i Edina Džeka, ali i Serhija Aguera i Davida Silve koji su se takođe upisali u strelce.
Pomenuti “kvartet” koštao je Građane oko 115 miliona funti, ali sta investicija se već rezultatski isplaćuje.
Sa druge strane, ekipa PSŽ vođena bogatim vlasnicima iz Katara, ostvarila je odličan posao u poslednjem prelaznom roku dovođenjem Havijera Pastorea i Žeremija Meneza, kao i kapitena reprezentacije Urugvaja, Dijega Lugana, koji su pod patronatom sportskog direktora Leonards, ekipi sa Parka Prinčeva doneli prvo mesto u tri poena prednosti u odnosu na najbliže rivale.
Finansijski poduhvati dva kluba zapali su za oko čelnicima UEFA i zaobilaze norme Finansijskog fer pleja koji forsira evropska kuća fudbala.
Povodom čitave situacije, Mišel Platini je izjavio da UEFA mora reagovati.
'Čitava filozofija je da klubovi smeju da potroše onoliko novca koliko zarade. Ne možete trošiti više od onoga što sakupite.”
“UEFA je u procesu prikupljanja podataka i finansijskih računa evropskih klubova i posle toga ćemo videti šta možemo uraditi po ovom delikatnom pitanju.” istakao je Platini.
( Izvor: Sportske )

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.