UDAR NA JEDAN OD NAJJAČIH KRIMINALNIH KLANOVA Hapšenja vođa i ubistva istaknutih članova OBEZGLAVILA “KAVČANE”

Izvor: 011vodič.com, 07.Jul.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDAR NA JEDAN OD NAJJAČIH KRIMINALNIH KLANOVA Hapšenja vođa i ubistva istaknutih članova OBEZGLAVILA “KAVČANE”

Foto: Uprava policije Crne Gore / Promo Hapšenjem Vojina Stupara, navodnog vođe “kavačkog” klana u sredu u Crnoj Gori, nanet je još jedan ozbiljan udar na crnogorske kriminalne klanove. Stvorio “kavčane” Vojin Stupar, inače zet Igora Božovića, koji važi za jednog od vođa “kavačkog” klana, sumnjiči se za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja. Pretresom Stupareve kuće policija je pronašla >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << pancir, mobilne kartice, dva telefona i novac. U istoj akciji policija je pretresla stan navodnog šefa grupe Slobodana Kašćelana koji je mesecima u istražnom zatvoru. Telefon ga otkrio Interesantno je da je Vojin Stupar uhapšen samo nekoliko dana nakon što su zatvorski čuvari, tokom redovne kontrole u Spužu, u ćeliji Slobodana Kašćelana, navodnog vođe “kavačkog” klana našli mobilni telefon. Akcija policije u Kotoru usledila je samo nekoliko dana kasnije na indirektan način ukazuje da je moguće da je na taj način Kašćelan komunicirao sa Vojinom Stuparom, a možda mu davao instrukcije šta i kako da rade članovi klana koji su još na slobodi. Istražitelji su sumnjali da je Kašćelanov mobilni telefon, ali je analiza kontakata trebalo da potkrepi te pretpostavke. Aparat je odmah posle nalaženja poslat na veštačenje, ali ni crnogorsko tužilaštvo ni policija još nisu obelodanili čiji je da li ga je koristio Kašćelan ili možda neko od dvojice njegovih cimera, što je, međutim, manje verovatno. Pao zbog kokaina na “Jadranu” Vojin Stupar uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i šverc kokaina koji je zaplenjen na brodu “Jadran” u Tivtu. Vrednost ovog kokaina procenjena je na pet miliona evra! Ko je Stupar? Stupar, koji važi za jednog od vođa “kavačkog” klana, javnosti je poznat nakon što je, navodno, 2016. godine na njega pucao Jovan Vukotić. Prema tužilačkim dokumentima, Jovan Vukotić u društvu sa Milićem […] More
The post UDAR NA JEDAN OD NAJJAČIH KRIMINALNIH KLANOVA Hapšenja vođa i ubistva istaknutih članova OBEZGLAVILA “KAVČANE” appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.