U prodaji falsifikat leka Analgin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2012, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prodaji falsifikat leka Analgin

BEOGRAD -

Na tržištu u Srbiji u slobodnoj prodaji se pojavio falsifikovani lek "Analginum", koji nema dozvolu za promet ni sertifikat o ispravnosti, saopšteno je danas iz kompanije "Alkaloid".

Kako je navedeno, lek Analginum proizvođača "Replek Farm" falsifikat je imena leka Analgin i nije legalan na tržištu Srbije, jer nema dozvolu za stavljanje leka u promet, kao ni sertifikat o ispravnosti koje izdaje Agencija za lekove i medicinska sredstva.

Potrošači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lek mogu prepoznati po tome što se prodaje bez kutije i uputstva za upotrebu, a sa obzirom na to da je lek Analginum nepoznatog porekla, njegova upotreba može biti opasna po zdravlje korisnika, ističu u "Alkaloidu".

U saopštenju se dodaje da pojava tog leka unosi pometnju kod pacijenata, budući da svojim nazivom podseća na lek Analgin prozvođača "Akaloid" a.d. iz Skopja, koji je registrovan i dugi niz godina prisutan na srpskom tržištu.

Kompanija "Alkaloid" iz Skoplja upozorila je pacijente da prilikom kupovine njihovog leka Analgin (Alkaloid AD, Skopje) provere da li su dobili pravi lek ili falsifikat pod nazivom Analginum.

U saopštenju se dodaje da je kompanija "Alkaloid" o pojavi nelegalnog leka na tržištu Srbije obavestila Ministarstvo zdravlja Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U prodaju falisifikat analgina

Izvor: Radio 021, 28.Jan.2012

Na tržištu u Srbiji u slobodnoj prodaji se pojavio falsifikovani lek "analginum", koji nema dozvolu za promet ni sertifikat o ispravnosti, saopšteno je danas iz kompanije "Alkaloid".

Nastavak na Radio 021...

Falsifikat leka "analgin" u prodaji

Izvor: B92, 28.Jan.2012

Beograd -- Kompanija "Alkaloid" iz Skoplja saopštila je da se na tržištu Srbije pojavio falsifikovani lek pod nazivom "analginum", koji nema dozvolu za promet...Ova kompanije je upozorila građane da ga ne koriste jer može biti opasan po zdravlje...Lek proizvođača "Replek farm" je falsifikat imena...

Nastavak na B92...

U prodaji falsifikat leka Analgin

Izvor: B92, 28.Jan.2012

Na tržištu u Srbiji u slobodnoj prodaji se pojavio falsifikovani lek "Analginum", koji nema dozvolu za promet ni sertifikat o ispravnosti, saopšteno je iz kompanije "Alkaloid"...Kako je navedeno, lek Analginum proizvođača "Replek Farm" falsifikat je imena leka Analgin i nije legalan na tržištu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.