U prodaju falisifikat analgina

Na tržištu u Srbiji u slobodnoj prodaji se pojavio falsifikovani lek "analginum", koji nema dozvolu za promet ni sertifikat o ispravnosti, saopšteno je danas iz kompanije "Alkaloid".
Na tržištu u Srbiji u slobodnoj prodaji se pojavio falsifikovani lek "analginum", koji nema dozvolu za promet ni sertifikat o ispravnosti, saopšteno je danas iz kompanije "Alkaloid".



Kako je navedeno, lek "analginum" proizvođača "Replek Farm" falsifikat je imena leka "analgin" i nije legalan na tržištu Srbije, jer nema dozvolu za stavljanje leka u promet, kao ni sertifikat o ispravnosti koje izdaje Agencija za lekove i medicinska sredstva. Potrošači lek mogu prepoznati po tome što se prodaje bez kutije i uputstva za upotrebu, a sa obzirom na to da je lek "analginum" nepoznatog porekla, njegova upotreba može biti opasna po zdravlje korisnika, ističu u "Alkaloidu".

U saopštenju se dodaje da pojava tog leka unosi pometnju kod pacijenata, budući da svojim nazivom podseća na lek "analgin" prozvođača "Akaloid" a.d. iz Skoplja, koji je registrovan i dugi niz godina prisutan na srpskom tržištu. Kompanija iz Skoplja upozorila je pacijente da prilikom kupovine njihovog leka "analgin" provere da li su dobili pravi lek ili falsifikat.

U saopštenju se dodaje da je kompanija "Alkaloid" o pojavi nelegalnog leka na tržištu Srbije obavestila Ministarstvo zdravlja Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija