U celom regionu prava je pomama za ovom online kartaškom igrom - igra se Mau Mau uz Mau King

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2024, 16:13

U celom regionu prava je pomama za ovom online kartaškom igrom - igra se Mau Mau uz Mau King

Kartaška igra mau-mau je jedna od najpopularnijih na našim prostorima, uz tablić i remi.

Poznata i kao makao na jugu Srbije, ova igra je prepuna naglih promena i iznenađenja, pa je omiljena u svakom veselom društvu. Pobeđuje onaj koji se prvi reši svih karti, bacajući kartu koja se poklapa s onom na stolu. Poseban začin su jake karte koje imaju specijalno ponašanje, a sve je opisano širom interneta.

Prošle godine stigla je i aplikacija za mobilni telefon beogradske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompanije Arthak, pod nazivom "Mau King". Pomoću ove aplikacije može se igrati Mau Mau s pravim protivnicima, onlajn. Pa da krenemo redom.

Za početak, aplikacija je besplatna. Može se pronaći i u AppStore za iPhone, i u Google Play za Android. Brzo se instalira, ne zahteva registraciju niti lične podatke, tako da ste za tren oka u igri s nepoznatim protivnikom ili protivnicima.

Aplikacija "gađa" lokalno tržište, tako da je obezbedila odabir zemlje između Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Slovenije. Odabirom neke zemlje, dobijate i odgovarajući jezik interfejsa. Bilo nam je zanimljivo da odabirom Crne Gore dobijate - srpski jezik.

U samoj igri moguće je ćaskati s protivnicima i razmenjivati emoji sličice. Ovo daje posebnu čar igri, jer se postiže potpun utisak druženja. Na glavnom ekranu postoji dodatno ćaskanje, u kojem poruke ostaju i za kasnije, a vidimo po trenutnim porukama da se ovde igrači dogovaraju za zajedničke igre.

Ako želite da dokažete koliko ste "jak" Mau Mau igrač, ovo je prava igra za vas. Kroz sve vaše igre prati vas vaš "rejting", kao u šahu. Svi igrači počinju sa rejtingom 1300, a u zavisnosti koliko dobro igrate (i imate sreće!) najviši rejting je preko 2400.

Preuzmite aplikaciju za Android ili za iPhone, a više detalja pogledajte na zvaničnom sajtu https://mauking.com

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.