Izvor: Njuz.net, 03.Maj.2018, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji proslavljen Dan slobode medija da objavljuju šta se sme

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 3. maj 2018, (Njuz) – Svi lokalni i nacionalni mediji širom zemlje proslavili su danas Dan slobode medija da objavljuju šta smeju i šta im se kaže.
Dan slobode medija da objave sve šta žele dokle god je to ne ugrožava vlast je ustanovljen s ciljem da se podigne svijest o značaju slobode štampe da ne napada vladajući režim i da bi se urednici medija podsetili da kompanije koje se reklamiraju kod njih lako mogu da prestanu to da rade.
Predsednik Srbije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << Vučić čestitao je 3. maj svim medijima, navodeći da je taj dan prilika da se još jednom ukaže na značaj “slobode izražavanja do one granice koja je dopuštena i koja zna šta je dobro za nju.”
– U Srbiji su stvoreni uslovi za slobodan i neometan rad svih medija koji nemaju ništa protiv da neko prvo prekontroliše šta će biti objavljeno, navodi gospodin Vučić u čestitki novinarima, udruženjima novinara i zaposlenim u sredstvima javnog informisanja u Srbiji. – Proveriću da li ste ovo objavili, kao i komentare ispod teksta, napomenuo je on.
Premijerka Ana Brnabić uputila je čestitku u kojoj je poručila da Vlada Srbije razume značaj nesputane novinarske reči, “naravno, sve dok te reči nisu na primer “slab BDP” ili “diktatura”.
– Naša je obaveza da negujemo otvoren i transparentan odnos prema medijima, kako bi oni znali šta se sme a šta ne, navela je Brnabić u čestitki.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.