Tuširanjem protiv niskog pritiska

Izvor: Dzungla.org, 23.Avg.2011, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuširanjem protiv niskog pritiska

Svakog dana se tuširajte naizmenično hladnom i toplom vodom i budite aktivniji

SVE je više osoba, naročito mlađih, koje pate od hipotenzije, odnosno niskog krvnog pritiska. Najčešći simptomi su pospanost, vrtoglavica, glavobolja, bledilo, brzo zamaranje, malaksalost, loše pamćenje... Stručnjaci kažu da ne postoji lek za nizak pritisak, ali to ne znači da ga ne možete kontrolisati.
Kofein, guarana i drugi stimulansi će podići krvni pritisak, ali u većim dozama >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << mogu da izazovu ubrzano lupanje srca, što znači da treba biti oprezan. Kao alternativni lekovi primenjuju se preparati na bazi žen-šena. Sibirski žen-šen, kao blaži, preporučuje se mladim osobama, dok se kineski ili korejski, budući da su jači, savetuju starijim osobama koje imaju veoma nizak krvni pritisak.
Svakog dana tuširajte se naizmenično hladnom i toplom vodom, budite aktivniji, više se šetajte, unosite više soli (so vezuje vodu u organizmu i povećava zapreminu cirkulišuće krvi), svakodnevno pijte mnogo vode i biljne čajeve. Jedite manje i češće, unosite dosta vitamina C, kalijuma i gvožđa. Obogatite jelovnik svežim voćem i povrćem.
(Izvor: Novosti)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.