Tumbaković precrtao Jovića dok se ne izvini

Izvor: 011vodič.com, 17.Okt.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tumbaković precrtao Jovića dok se ne izvini

Luka Jović je završio s reprezentacijom do daljeg! Selektor Ljubiša Tumbaković neće zvati napadača Real Madrida u nacionalni tim sve dok se mladi golgeter ne izvini što je samovoljno napustio ekipu posle meča sa Portugalom na “Marakani” 7. septembra, piše Informer.
Kvota naše kladionice na pobedu Čilića protiv Karlovića je 1.25.
Jović je tada, nezadovoljan što je igrao samo od 87. minuta, napustio kamp reprezentacije pred meč s Luksemburgom. Selektoru Tumbakoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << se nije ni javio, a sekretaru stručnog štaba Pavlu Simiću poslao je kratku poruku da je povređen.
Tumbaković je pred pred meč s Litvanijom potvrdio da postoji problem na relaciji sa Jovićem. Posle pobede u Vilnjusu od 2:1, a pred završne mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i one u baražu za Ligu nacija, selektor “orlova” nabrojao je na koje sve igrače računa. Upadljivo je da među njima nema nekadašnjeg golgetera Ajntrahta i Crvene zvezde.
Ozbiljno računam na sve fudbalere koji zbog povrede ili dogovora sa nama nisu bili u timu za mečeve sa Paragvajem i Litvanijom. Dakle, na Matića, Tadića, Nikolu Maksimovića, Nastasića, Sergeja Milinković-Savića… Samo da svi budu zdravi – rekao je Tumbaković za “Sportski žurnal”.
Nijednog trenutka selektor “orlova” nije se dotakao Jovića, ali Informer od izvora bliskog FSS saznaje da će Realov napadač ponovo biti u konkurenciji tek ako se izvini selektoru i saigračima.
Jović se poneo krajnje neprofesionalno, i to je najviše naljutilo Tumbakovića. Jasno je svima da je bio besan zbog male minutaže, ali napustio je reprezentaciju bez ičije dozvole, bez razgovora sa selektorom. Time je ponizio Tumbakovića, kao i saigrače, koji su tri dana kasnije imali utakmicu u Luksemburgu. Ako Luka i dalje želi da bude deo nacionalnog tima, prvo će morati da se javi selektoru, da mu se izvini zbog onoga što je uradio, a onda na prvom narednom okupljanju da se izvini i saigračima – kaže izvor blizak FSS.
Jović, međutim, nije prvi naš fudbaler koji je zbog sukoba sa selektorom napustio reprezentaciju. Pre njega slično su postupili Sergej Milinković-Savić, kasnije Luka Milivojević, Matija Nastasić, Marko Grujić… Čelnici FSS su na bivše selektore Slavoljuba Muslina i Mladena Krstajića vršili pritisak da se pomire sa nezadovoljnim igračima i vrate u tim Sergeja i Milivojevića, ali ovog puta niko od Tumbakovića nije tražio da pređe preko svog stava.
Jović je, kao jedan od najmlađih reprezentativaca, dozvolio sebi da se ponese krajnje nekorektno. Jasno je svima da ne postoji drugačije rešenje ove situacije nego da se Luka izvini. Toga su svesni svi u FSS, počev od predsednika Slaviše Kokeze i direktora reprezentacije Vladimira Matijaševića. Svaka druga solucija narušila bi atmosferu u timu i selektorov autoritet – objašnjava naš sagovornik iz FSS.

The post Tumbaković precrtao Jovića dok se ne izvini appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.