Tu nas nisu lagali, sviđalo se nama ili ne

Izvor: 011vodič.com, 12.Jun.2020, 10:10

Tu nas nisu lagali, sviđalo se nama ili ne

“Mi smo u nesumnjivo teškoj poziciji. Mi smo poraženi 1999. godine. Zna se šta smo potpisali. Još značajnije je šta se dešavalo 2004. godine, pa 2008. godine proglašenje nezavisnosti i 2010. kada smo dobili presudu Međunarodnog suda pravde. To su užasno teški tereti. Nalazimo se u teškoj situaciji i nalazićemo se i moramo da gledamo kako da čuvamo mir, prosperitet. Tu pronaći sredinu je teško”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
On je dodao da gledaju da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << bude ugledna i da štiti svoje interese.
– Ja ne vidim kako možemo da se dogovorimo. Koga god sam pitao šta je rešenje niko mi nije rekao. Svi zakolutaju očima, jer svi očekuju da neko u Srbiji kaže da Kosovo nije Srbija. Došlo je do drugačije ekonomske raspodele u Evropi i svetu. Došlo je do strahovitog rasta jedne evropske sile zahvaljujući njihovoj marljivosti – kaže Vučić i dodaje da postoje sukobi dve najveće evropske sile oko situacije u Prištini.
Vučić je pojasnio da nije optimista u pogledu rešenja.
– Stvari će se dodatno menjati i naše je da gledamo i pratimo i da zaštitimo Srbiju. Potrebna nam je stabilna ekonomija i da izvučemo pouke iz prošlosti – rekao je Vučić.
On je kazao da smo se mi kroz istoriju pravili da smo velesila.
– Nema nikakve sumnje da bez rešavanja kosovskog pitanja Srbija neće biti članica Evropske unije. I to je nedvosmislena jasna poruka EU. Da li nam se sviđa ili ne sviđa, to je tako. I tu nas nisu lagali – zaključio je Vučić.



The post Tu nas nisu lagali, sviđalo se nama ili ne appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.