Trogodišnjak ima IQ kao Bil Klinton

Izvor: S media, 24.Feb.2010, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trogodišnjak ima IQ kao Bil Klinton

Dečak Vilijam Poter iz Stafordšira u Velikoj Britaniji postao je jedan od najmlađih članova Mense - ima tek tri godine, a već uspešno rešava matematičke zagonetke, uči kineski i španski, ali najviše voli da čita autokarte dok se vozi s ocem i majkom.

Vilijam je na testu inteligencije osvojio čak 140 bodova, čime je svrstan u najinteligentnije osobe na svetu, pa je automatski postao član Mense.

Drugim rečima, ima inteligenciju kao (odrasli) Bil Klinton, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << britanski "Dejli mejl".

Organizacija Mensa odbila je da da pojedinosti testa koji je rešio mali Vilijam, ali je istaknuto da je dečak tamo gde je prosek 10 ostvarivao 17 bodova.

Vilijam je znanje počeo da stiče uz majku koja vodi prodavnicu igračaka i pomažući joj u slanju paketa.

Postoji samo 30 članova Mense koji su mlađi od 10 godina. Izvor: Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.