Izvor: Blic, 10.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka za 'Davorina'

Trka za 'Davorina'

Muzičke nagrade 'Davorin' tradicionalno se dodeljuju već četiri godine u Sarajevu. Ove godine, po prvi put će se dodeliti i muzičarima u Srbiji i Crnoj Gori i Hrvatskoj. Nagrada je jedinstvena na ovim prostorima, jer će se svi dobitnici iz SCG, Hrvatske i BIH boriti za regionalnu nagradu 'Davorin' na takmičenju u Sarajevu u septembru mesecu.

Sama nagrada dobila je ime po Davorinu Popoviću, legendarnom pevaču grupe 'Indeksi'. Dodeliće se i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nagrada za najboljeg gitaristu 'Bodo Kovačević', čiji je sponzor 'Fender'.

Priznanja će biti uručena u 17 kategorija, a neke od njih su: najbolji pop i rok album godine, najbolja pesma, grupa, izvođač i video-spot.

Nagrade u BiH biće dodeljene 11. maja u Sarajevu, a neki od nominovanih su: 'Crvena jabuka', Deen, Emina Jahović, Boris Režak, Leo, Toni Cetinski, Arsen Dedić, Edo Maajka, Darko Rundek, Tifa,'Letu štuke'... U Hrvatskoj će se 16. maja za 'Davorina' takmičiti: Toni Cetinski, 'Let 3', Oliver Dragojević, Luka Nižetić, Tamara Obrovac, Darko Rundek, Josipa Lisac, 'Kolonija'...

U Beogradu će dodela nagrada biti održana 23. maja u 'Muvi baru', a najviše nominacija imaju: Željko Joksimović, 'Bajaga i Instruktori', 'Galija', Vlado Georgiev, Zdravko Čolić, Rambo Amadeus, 'E-play', DLM, Marčelo, 'Beogradski sindikat' i mnogi drugi.

N. Dž.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.