Izvor: Beta, 22.Maj.2010, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinaestogodišnji dečak najmladji na Mont Everestu

PEKING, 22. maja 2010. (Beta) - Trinaestogodišnji Amerikanac Džordan Romero postao je u subotu najmladji planinar koji je osvojio vrh Mont Everesta, javile su svetske agencije.

Romerov predstavnik za štampu rekao je da je dečak pozvao majku sa vrha Mont Everesta. Prethodni rekord držao je Temba Tšeri iz Nepala koji se na Mont Everest popeo kada je imao 16 godina.

Romero se na najviši vrh sveta penjao sa timom u kojem su bili i njegov otac i trojica šerpasa. U pohod je krenuo iz baznog logora sa kineske strane planine, gde nema starosne granice za planinare. Dečak planira da osvoji najviše vrhove svih sedam kontinenata, a sada mu do ostvarenja cilja nedostaje samo jedan, masiv Vinson na Antarktiku. Na vrh Kilimandžara u Africi se popeo kada je imao devet godina.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trinaestogodišnji amerikanac osvojio Mont Everest

Izvor: Capital.ba, 22.Maj.2010

KATMANDU, Trinaestogodišnji američki dječak Džordan Romero iz mjesta Big Ber u Kaliforniji najmlađi je planinar koji je osvojio najvišu planinu na svijetu Mont Everest. Romero se danas popeo na vrh visok 8 850 metara sa tibetanske strane. Romero je bio u pratnji oca Pola i lokalnih vodiča - šerpasa. Mladi...

Nastavak na Capital.ba...

13-godišnjak na Mont Everestu

Izvor: BBC na srpskom, 22.Maj.2010

13-godišnji Amerikanac Džordan Romero postao najmlađa osoba koja je osvojila vrh najviše planine na svetu, Mont Everesta

Nastavak na BBC na srpskom...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.