Tri dana zatvora zbog pušenja u vozu

Izvor: RTS, 28.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri dana zatvora zbog pušenja u vozu

Jedan muškarac proveo je tri dana u zatvoru u Kini zato što je prekršio zabranu pušenja u vozu, javili su danas kineski mediji.

Kazna je ocenjena kao neobično stroga, budući da kineski pušači retko kada poštuju zabranu pušenja.

Putnik je uhvaćen kako puši u toaletu, ubrzo nakon što je voz na novoj ekspresnoj liniji napustio grad Tjanđin kod Pekinga.

Dim cigarete aktivirao je alarm i voz je zaustavljen, prenela je agencija Sinhua.

Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nova visokotehnološka linija povezuje prestonicu sa obližnjim Tjanđinom. Otvorena je pred Olimpijske igre u Pekingu i mnogo je luksuznija od regularnih kineskih linija. 

"Pušenje je striktno zabranjeno u Tjanđin-Peking ekspresu. Uprava kompanije očekuje da putnici poštuju pravila, putuju na civilizovan način i omoguće tačnost i bezbednost vozova", navodi Sinhua.

Gotovo polovina muškaraca u Kini su pušači.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.