Traktor IZ RAMENA otkinuo mladiću obe ruke - lekari uspeli da zašiju ekstremitete, a on se spasio zahvaljujući OLOVCI

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 17:39

Traktor IZ RAMENA otkinuo mladiću obe ruke - lekari uspeli da zašiju ekstremitete, a on se spasio zahvaljujući OLOVCI

Nagon za preživljavanjem je bio jači od straha, pa je nesrećni mladić uspeo da spasi sopstveni život.

Društvenim mrežama počela je da kruži fotografija muškarca koji sedi u doktorskoj ordinaciji nakon što je na stravičan način ostao bez obe ruke. Međutim, priča ima neverovatan, i itekako srećan kraj.

Naime, 1992. godine, u Severnoj Dakoti, tada tridesetogodišnji momak po imenu Džon Tompson doživeo je nesreću u selu u kojem je živeo. Džona je pregazio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << traktor i otkinuo mu obe ruke. Nesrećni mladić je uspeo sam da ustane, dođe do kuće i ustima uzme olovku uz pomoć koje je pozvao Hitnu pomoć!

Kako je kasnije objasnio, u tim trenucima je bio sam u kući, i ovo je bio jedini način da pokuša da se spasi, što je na kraju i uspeo. Zahvaljujući brzoj reakciji Džon je preživeo, a spašeni su i ekstremiteti, te su mu obe ruke uspešno zašivene od ramena.

Kada je primljen u bolnicu, lekari su ostali zapanjeni i poručili su mu da je pravo čudo što je živ, budući da je izgubio puno krvi.

Kako je objasnio za američke medije, operacija i oporavak su bili izuzetno dugi i teški, ali je Džon uspeo. Danas je živ i zdrav i ima 50 godina. Pored toga što je morao ići na rehabilitaciju zbog ruku, Džon je ima problema i sa pamćenjem.

Kako je objasnio, nakon nesreće je otputovao u Vašington, gde se upoznao sa tadašnjim američkim predsednikom Bilom Klintonom, ali se toga uopšte ne seća.

Srbija Danas/unilad.com/N.P.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.