
Izvor: 011vodič.com, 25.Feb.2021, 15:41
Tradicionalni recept za ukusno pecivo koje ostaje sveže i sutradan
Pogačice sa čvarcima su veoma „zarazne“ – kad jednom počnete da ih jedete, teško da možete da odustanete. Ovom domaćinskom pecivu malo ko može da odoli, jer je ukusno, hrskavo i jedno od najpopularnijih na našim prostorima.
Recept je veoma jednostavan, a rezultat će vas oduševiti.
Sastojci:
1kg mekog brašna tip 400,
300gr mlevenih čvaraka,
svež kvasac,
1 kašika šećera
1/2 l mleka
100 gr margarina
2 žumanca
2 kafene >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << kašičice soli
Za čvarke:
1 kafena kašičica soli
1/2 kafene kašičice bibera
Za premazivanje:
1 jaje
3 kašike mleka
Priprema:
Razmutite kvasac u malo mleka sa šećerom i sačekajte da uskisne. U brašno dodajte margarin, žumanca, so, malo mleka i rukom promešajte, pa dodajte kvasac, ostatak mleka i umesite testo. Prekrijte testo krpom i ostavite da odstoji na toplom mestu pola sata.
Čvarke posolite i pobiberite.
Razvucite testo oklagijom i premažite ga čvarcima, pa ga premesite i ostavite da odstoji još pola sata.
Ponovo razvucite testo oklagijom i modlom ili čašom vadite pogačice, pa ih ređajte u podmazan pleh.
Umutite jaje sa mlekom i premažite pogačice, pa ih pecite na 180 stepeni 25-30 minuta dok ne porumene.
Prijatno!
Telegraf.rs
The post Tradicionalni recept za ukusno pecivo koje ostaje sveže i sutradan appeared first on Zenski Magazin.