Timu Robinsu zvezda na Stazi slavnih u Holivudu

Izvor: Blic, 11.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timu Robinsu zvezda na Stazi slavnih u Holivudu

Američki glumac i režiser Tim Robins dobio je svoju zvezdu na Stazi slavnih u Holivudu, javile su svetske agencije.



Među prisutnima na svečanom otkrivanju zvezde bili su glumčeva dugogodišnja partnerka Suzan Sarandon i njegov prijatelj, glumac Džek Blek.

Tim Robins nominovan je 1996. za Oskara za režiju, za film "Mrtav čovek hoda", čiji je i koscenarista. Za ulogu u tom filmu, Suzan Sarandon dobila je Oskara za najbolju žensku ulogu.

Rođen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u kalifornijskom mestu Vest Kovina i odrastao u Njujorku, Robins potiče iz porodice koja se bavila šou biznisom. Njegov otac Gil Robins svirao je 1960-ih godina u kantri grupi "Hajvejmen".

Robins (49) je poznat po sklonosti prema smelim ulogama, kakve su one u filmovima "Mistična reka", "Bekstvo iz Šošenka", "Džejkobova lestvica košmara" i "Igrač".

Za ulogu čoveka koga progone uspomene na seksualno zlostavljanje u detinjstvu u filmu "Mistična reka" Klinta Istvuda, Robins je 2004. dobio Oskara za epizodnu ulogu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tim Robins dobio zvezdu u Bulevaru slavnih

Izvor: Kurir, 11.Okt.2008

LONDON, 11. oktobra (Tanjug) - Oskarovac Tim Robins (49) dobio je danas zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu. Na ceremoniji na kojoj je prisustvovala i njegova dugogodišnja životna saputnica, glumica Suzan Sarandon, Robins je rekao da je "vrlo počastvovan". Američki glumac Robins je 2.371 slavna...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.